#11: Fridag på fredag med Brunch Oslo

Om fridag på fredag med Markus Ivan Johansson i Brunch Oslo

#11


I denne episoden

I denne episoden har jeg gleden av å snakke med Markus Ivan Johansson, daglig leder i Brunch Oslo. Markus og resten av gjengen i Brunch valgte å heller gå over til en firedagersuke med lønnskutt i 2023, fremfor å permittere. Gjennom denne samtalen utforsker vi hvordan denne tilnærmingen ikke bare har påvirket arbeidsmoralen og produktiviteten positivt, men også hvordan den har bidratt til bedriftens employer branding.

✅ Innføringen av firedagersuken som en kreativ løsning på økonomiske utfordringer

✅ Fleksibilitet og effektivitet som nøkkelfaktorer i suksessen med firedagersuken

✅ Styrket employer branding og mulighet til å konkurrere på noe annet en høye lønninger

 

Kreativ løsning på økonomiske utfordringer

Markus Ivan Johansson forklarer hvordan Brunch Oslo stod overfor utfordringer i tøffe økonomiske tider, og hvordan ledelsen, i et forsøk på å unngå permitteringer, foreslo en overgang til en firedagers arbeidsuke med et tilsvarende lønnskutt.

Samhold fremfor oppsigelser

Denne beslutningen ble tatt for å bevare arbeidsplasser og opprettholde et sterkt samhold blant de ansatte. Ved å implementere firedagersuke har Brunch Oslo ikke bare unngått permitteringer, men også fremmet en kultur for kreativitet, innovasjon og samhold.

Målet til Brunch Oslo er å gå tilbake til full lønn når markedet tar seg opp, men samtidig beholde firedagers arbeidsuke.

 
Det er bra å tenke lønnsomhet fremfor vekst, og å ha med bærekraftsdimensjonen - både for mennesket og kloden
— Markus Ivan Johansson
 

Fleksibilitet og effektivitet som nøkkelfaktorer

Overgangen til en firedagers arbeidsuke har fremmet en kultur for fleksibilitet og effektivitet. Markus diskuterer hvordan denne nye arbeidsmodellen har krevd tilpasninger og justeringer, men understreker at de ansatte har vært i stand til å håndtere arbeidsmengden.

Denne endringen har også bidratt til:

  • forbedret livskvalitet

  • mer positiv arbeidskultur

  • bedre samhold

  • bedre employer branding

Beholdt fleksibilitet i en kortere arbeidsuke

Markus forteller om hvordan de har bevart fleksibiliteten selv om de har gått over til en firedagersuke. Det er enighet i bedriften om en ordning hvor de som flekser også er innstilt på å jobbe det inn igjen «på vanlig måte» . Det vil si på kveldstid eller også på fredager når det trengs som følge av fleksibiliteten. Det er opp til den ansatte å styre dette.

 

Styrket employer branding

Implementeringen av en firedagers arbeidsuke har også spilt en viktig rolle i Brunch Oslos employer branding. Markus deler hvordan denne modellen har gjort selskapet til en mer attraktiv arbeidsgiver, og hvordan mange av søkerne er nysgjerrige på firedagersuke.

Mulighet for å tiltrekke talentene

Hvis man skal konkurrere mot de store reklambyråene så er det fint å ha en fordel. Det er vanskelig å ansette seniorstillinger i reklame, så det å ha noe annerledes for å tiltrekke seg dem er definitivt en fordel, forteller Markus. Firedagersuke er en kreativ måte å tiltrekke og beholde kloke hoder.

Oppsummert

Samtalen med Markus Ivan Johansson gir verdifull innsikt i hvordan en firedagers arbeidsuke kan implementeres med suksess. Hans erfaringer og perspektiver tilbyr inspirasjon for andre bedrifter som vurderer lignende endringer. Brunch Oslos tilnærming viser at det er mulig å møte utfordringer med kreative løsninger, som ikke bare gagner de ansatte og arbeidsmiljøet, men også styrker selskapets posisjon i markedet.

Vil du motta nyheter om firedagersuken rett i innboks?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for ukentlige oppdateringer, og siste nytt innen moderne arbeidsliv og firedagersuke.

Forrige
Forrige

#14 - @Langhelghverhelg om livet utenfor hamsterhjulet

Neste
Neste

#13 - Sara Cools om fødselstall og arbeidslivet